Chata Třinec ŽIAR Žiar č. 15, Smrečany, 032 05 Středisko se nachází v atraktivním turistickém prostředí obce Žiar na úpatí Západních Tater v Žiarské dolině. Dolina je součástí Tatranského národního parku. Areál střediska je umístěný přímo na okraji krásného lesa a ideální klíma má blahodárný účinek  na dýchací cesty, duševní pokoj, který splňuje předpoklad dokonalého odpočinku a relaxu. Ceny od: 13 Eur osoba/noc Lůžko dospělý 13,OO Eur Dítě do 12r 10,OO Eur Přistýlka: 10,OO Eur Stravovaní plná penzia polpenzia dospelý 14,OO Eur 10,00 Eur dieťa do 12 r 8,OO Eur   skupina dohodou Další informace: Středisko je využíváno hlavně pro pobyty dětí a mládeže. Provozujeme v něm letní a zimní dětské tábory, školy v přírodě, lyžařské kurzy a ostatní hromadné dětské zájezdy, ale dá se rovněž využít i pro rekreaci dospělých a rodinnou rekreaci v sezónu i mimosezónu, nebo víkendové pobyty.  Středisko má celoroční provoz. Ubytování: Pro ubytování jsou k dispozici čtyři zděné sruby, ve kterých je možnost ubytování ve dvou- a třílůžkových pokojích(některé dvoulůžkové pokoje a dva třílůžkové pokoje jsou s možností přistýlek). Dále je možné se ubytovat ve srubu Vřes (dřevěný). Stravování: Zařízení je vybaveno společnou kuchyní a jídelnou. Snídaně je formou bufetových stolů, obědy a večeře nabízíme dle výběru. Pro rekreanty je v areálu střediska možnost občerstvení v restauraci. V letních měsících je k dispozici letní terasa s krbem. Volný čas:  V okolí střediska jsou vhodné podmínky na pěší vycházky(www.stolna.sk, www.obecziar.sk, www.mikulas.sk, www.demanovskadolina.info ), vysokohorskou turistiku a cykloturistiku(www.cykloklub.sk) . V zimním i jarním obdobích  jsou ve vysokohorských terénech vhodné sněhové podmínky pro sjezdové lyžování. V blízkosti střediska, cca 1000 m, je lyžařský vlek pro sjezdové lyžování s umělým zasněžováním (www.dolinky.szm.sk). Pro náročnější příznivce lyžování jsou možnosti sportovního vyžití v areálu zimních sportů v Jasné, Malino Brdo případně na Oravě - v Zuberci, nebo na Čertovici ( www.agentura.zdruzeniebaranec.sk , www.skipark.sk ,www.jasna.sk , www.parksnow.sk). Jsou zde velmi dobré podmínky pro běžecké lyžování na krásných vybudovaných tratích. V letním období je možné splavovat řeky Váh a Belú, anebo využít vodní areál v Liptovském Mikuláši. V blízkosti Liptovského Mikuláše jsou termální koupaliště, a to v Liptovském Jáne, kde se i v zimním období dá využít krytý bazén, v Bešeňové, kde je celoroční provoz s léčivou vodou, která působí příznivě na pohybové ústrojí a Aquapark Tatralandia v Liptovském Mikuláši s termální minerální vodou (www.tatralandia-aquapark.sk, www.ginoparadise.sk, www.liptov.sk)  . Doprava 49.141778,19.696453 +49°8'30.40",+19°41'47.23" Středisko je od okresního města Liptovský Mikuláš  vzdálené 14 km. - Z centra Liptovského Mikuláše se vydáte směr Liptovský Hrádek - Na konci Liptovského Mikuláše (asi po2 km od centra) odbočíte do leva podle směrovací tabule na obec Žiar. - Za obci Žiar poktačujete asi 1,7,km a pak odbočíte do pravá a kolem horské služby přijedete až do střediska. Od obce Žiar jsou cestou poutače a reklamy střediska
kontakty tel:		+421-44-5586288 mobil:	+421 905 963 068  email:	recepcia@chatatrinec.sk ÚVOD O NÁS STRUKTURA SPOLEČNOSTI PODNIKATELSKÁ ČINOST DOKUMENTY DUCHODCI ČASOPIS KOVÁK Základní organizace Odborového svazu KOVO Třinecké železárny